Home/Wat we doen/Opleiding & Coaching

Opleiding & Coaching

Tijdens mijn coachingstrajecten en opleidingen geef ik veiligheidskundigen en managers inzicht in hun rol in de organisatie en de bijbehorende werkzaamheden die nodig zijn voor veiligheid. Ik pas de meest recente theoriën toe en bespreek de laatste stand van zaken. Daarbij maak ik altijd een koppeling naar de dagelijkse praktijk.

Veel veiligheidsmanagers hebben het gevoel een beetje vastgeroest te zitten. Teveel tijd kwijt aan de urgente zaken, te weinig tijd voor de belangrijke zaken. Door de frisse blik van buitenaf te geven bepalen we samen de rol van de verantwoordelijken in een organisatie. Samen bekijken we hoe we nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veiligheid kunnen plaatsen binnen die rol en het bedrijf.

Traject tot ontplooiing

Tijdens een coachingstraject analyseren ik samen met de veiligheidskundige of manager wat de sterke en zwakke punten zijn. We onderzoeken de praktische uitvoering van het veiligheidsbeleid en analyseren de persoonlijke valkuilen en uitdagingen. De individuele coachingstrajecten betreffen maatwerk, volledig toegespitst op de persoon en de organisatie. We onderzoeken waarop de ander zich wil ontplooien bijvoorbeeld implementatie beleid, aansturen van een team of ontwikkeling van besef in de hele organisatie en bekijken vervolgens samen welk traject daarvoor het meest geschikt is.

Coach en kenner

Ik heb inmiddels veel coach-ervaring op mijn naam staan. Ik onderzoek als coach samen met manager of veiligheidskundige hoe je omgaat met bepaalde problemen en uitdagingen. We bekijken daarbij ook de persoonlijke effectiviteit: hoe kom je over? Wat houdt je tegen? Wat kan de volgende keer beter? Vanuit mijn ervaring reflecteer ik daarbij als veiligheidsexpert telkens ook op het inhoudelijk gedeelte. Hoe heb je de analyse, onderzoek, conclusie, actie en reflectie ingezet en is dit de meest efficiënte manier om je doel te bereiken? Dat zorgt ervoor dat mijn tips ook werkelijk praktisch toepasbaar zijn.

Een sterker team

Mijn opleidingsdagen lijken in zekere zin op het coachingstraject, maar dan doe ik dit in teamverband. Waar nodig, werk ik samen met andere experts. Zo geef ik een tweedaagse safety leadership course, een achtdaagse masterclass veiligheidsmanagement, of een workshop hoe om te gaan met veiligheid in complexe situaties. Al mijn opleidingsdagen betreffen maatwerk. Een persoonlijk verhaal toegespitst op jouw bedrijf, waarbij we ingaan op de actuele uitdagingen en situaties.

Wat we nog meer doen

Volg ons

Wil je Zandee.org volgen en op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld
Ga naar de bovenkant